Na de haartransplantatie

 

De specialisten van Medi Perfect geven u uitgebreid advies over een goede verzorging na een haartransplantatie. Onderstaand vindt u een overzicht van enkele belangrijke punten waar u rekening mee dient te houden.

Inspanning
Na een haartransplantatie behandeling wordt u geadviseerd om enkele dagen rust te houden. Wanneer u thuis bent, zorg en dan voor dat u geen hoofddeksel of pruik draagt. Na de behandeling heeft de hoofdhuid namelijk voldoende zuurstof nodig om weer te herstellen. Lichte werkzaamheden kunt na enkele dagen uitstekend verrichten, echter wordt u geadviseerd om tot minimaal twee weken na de behandeling geen (zware) fysieke arbeid uit te voeren.

Nachtrust
De eerste nachten na een haartransplantatie wordt u geadviseerd op uw rug te slapen. In ieder geval is het belangrijk om niet op uw buik of uw zij te slapen. U kunt een speciaal kussen aanschaffen zodat u in de juiste positie slaapt.

Haar wassen
Ongeveer na 24 tot maximaal 72 uur na de transplantatie kunt u uw haar voor de eerste keer wassen. Van de behandelaar krijgt u een shampoo voorgeschreven die verzachtend en reinigend werkt. Dit draagt bij een spoedig herstel van de hoofdhuid. Na 2 weken kunt u uw haar weer op de gewone wijze wassen. De specialisten van Medi Perfect geven u uitgebreid informatie over de shampoo en beste manier om uw haar te wassen na de behandeling.

Gebruik van medicijnen
Om het herstelproces te optimaliseren krijgt u voor 5 tot 7 dagen antibiotica voorgeschreven van de arts. Voorafgaand aan de behandeling wordt u hier uitgebreid over geïnformeerd.

Bezoek aan de kapper
Na ongeveer twee maanden kunt u uw haar in een gewenst model laten knippen. Het wordt aanbevolen deze eerste knipbeurt te laten uitvoeren door een kapper die kennis heeft van haartransplantaties.

Onlineofferte

   Ontvang ons informatiepakket Boek een gratis consult Ontvang een online offerte

  Voornaam (*)

  Achternaam (*)

  Telefoon

  Uw email (*)

  Geboortedatum (*)

  *Voeg uw foto’s toe voor een online offerte, en kom achter of u in aanmerking zult komen voor een haartransplantatie

  Vooraanzicht

  Achteraanzicht

  Bovenaanzicht

  Zijaanzicht rechts

  Zijaanzicht links


Voordelen op een rij

haartransplantatie