Oorzaken van haaruitval

 

Oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen

Voor haaruitval zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Het verlies van haar op uw hoofd kan veroorzaakt worden door ziekte, stress, een verminderd immuunsysteem, erfelijkheid of als gevolg van bepaalde medicatie. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval. Uiteraard kunt u contact opnemen met Medi Perfect voor meer informatie over haaruitval. Tevens kunt u een afspraak maken voor een gratis onderzoek, een specialist geeft u dan uitgebreid informatie over de mogelijke oorzaken van uw haarverlies en hoe u dit permanent kunt oplossen.

Erfelijke vorm van haarverlies (alopecia androgenetica)
De erfelijke variant van haartuitval, ook wel alopecia androgenetica genoemd, is de meest voorkomende vorm van haarverlies. De haaruitval wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (afgekort DHT). Meestal uit erfelijke kaalheid zich bij mannen in de vorm van kaalheid boven op het hoofd en in de vorm van inhammen. Bij vrouwen is de haaruitval over het algemeen meer verspreid op het hoofd en begint deze bij de haarscheiding. Bij zowel mannen als vrouwen begint de erfelijke vorm van haaruitval doorgaans op te treden na de pubertijd.

Plaatselijke kaalheid (alopecia areata)
Pleksgewijze of plaatselijke kaalheid, ook wel alopecia areata genoemd, komt tevens veelvuldig voor. Bij deze vorm wordt de haaruitval gekenmerkt door een diffuus patroon bij zowel mannen als vrouwen. Er ontstaat op het hoofd kaalheid op ogenschijnlijk willekeurige plekken. Pleksgewijze kaalheid wordt in de regel veroorzaakt door ontstekingen rondom de haarwortel. Dit heeft tot gevolg dat de haargroei wordt gehinderd of zelfs helemaal wordt gestopt.

Verstoring van de haargroeicyclus (telogeen defluvium)
Een andere vorm van kaalheid die veelvuldig voorkomt, is een verstoring van de haargroeicyclus, oftewel telogeen defluvium. Een mens verliest over het algemeen tussen de 50 en 100 haren per dag. Een haarzakje dat correct functioneert, maakt echter tijdens een mensenleven continue nieuwe haren aan. Het verlies van uitgegroeide haren wordt dus constant aangevuld met de groei van nieuwe haren. Echter, wanneer er sprake is van telogeen defluvium maken sommige haarzakjes geen nieuwe haren meer aan. De haarbos wordt dunner en regelmatig ontstaan er zelfs kale plekken. Oorzaken hiervoor kunnen zijn een bevalling, bloedarmoede, stress, hoge koorts of een schildklieraandoening. De verstoring van de haargroeicyclus kan van tijdelijke aard zijn, echter als de kaalheid na 6 maanden aanhoudt is er waarschijnlijke sprake van een permanent haarverlies.

Kan haarverlies worden opgelost met een haartransplantatie?
Voor de meest voorkomende vormen van haarverlies biedt een haartransplantatie een permanente oplossing. In enkele gevallen waarbij kaalheid is veroorzaakt door medicatie of een bepaalde ziekte kan echter blijken dat een haartransplantatie geen blijvende uitkomst biedt. Onze medisch specialisten kunnen u hier uitgebreid over informeren. Tijdens het gratis vooronderzoek komt u exact te weten wat de oorzaak is van uw haarverlies en of een haartransplantatie een blijvende oplossing biedt.

Onlineofferte

   Ontvang ons informatiepakket Boek een gratis consult Ontvang een online offerte

  Voornaam (*)

  Achternaam (*)

  Telefoon

  Uw email (*)

  Geboortedatum (*)

  *Voeg uw foto’s toe voor een online offerte, en kom achter of u in aanmerking zult komen voor een haartransplantatie

  Vooraanzicht

  Achteraanzicht

  Bovenaanzicht

  Zijaanzicht rechts

  Zijaanzicht links


Voordelen op een rij

haartransplantatie